Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

τι θα γίνει??? ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ????

πότε θα γίνει χαμός? 
πού είναι το πανό?
πού πήγε η ντουντούκα?
που πήγαν όλοι?
πώς θα γίνουμε Αργεντινή?
πότε θα γίνει η ανατροπή και η πάλη?

πάλι θα περιμένουμε την επόμενη φορά.

Την άλλη φορά που θα μας ρίξουνε, να μην την κοπανήσουμε. Να ζυγιαστούμε. Μην ξεπουλήσουμε φτηνά το τομάρι μας ρε.

*Δεν περίμενα να γίνει σήμερα η επανάσταση.
Αλλά τόσος κόσμος που κατέβηκε, πως καταφέρατε να τον εξαφανισετε τόσο γρήγορα?


* εντυπώσεις από Θεσσαλονίκη.

28 σχόλια:

  1. Μήπως ο κόσμος εξαφανίστηκε από μόνος του? Μήπως είδαν κάποιους γραφικούς που δεν θέλανε να είναι μαζί τους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τότε ο κόσμος στην αθήνα το καλοκαίρι ήταν διαφορετικός κόσμος

    αυτοί οι γραφικοί (που λες) ήταν οι μόνοι!!! που δεν φύγανε όταν ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gia emena to 8ema einai to an exoume apopsh. To "de feugw", to "kanw epanastash" kai to "de plhrwnw" xwris kapoia sugkekrimenh protash kai sxedio den einai apopsh. Einai san "to kanw katalhpsh" sthn 3h gumnasiou giati de mas phgan ekdromh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ εν μέρει και με τους δυο αλλά ρε Γιάννη, >Το δεν έπρεπε δεν κατάλαβα - όταν άρχισε ο πανικός; Και ναι, στην Αθήνα ήταν διαφορετικός κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την άποψη σου, σου λέει το σύστημα, βάλε την στον κώλο σου, για να την στηρίξεις και να την υπερασπιστείς πρέπει να είσαι εκεί, όχι να την κάνεις κρυμμένος πίσω από δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @stam δεν άρχισε κανένας πανικός, και αυτοί που με απογοητεύσαν περισσότερο δεν ήταν ο κόσμος, αλλά η ντουντούκα, αυτοί που κρατούσαν τα πανό, η περιφρούρηση κτλ αν μένανε αυτοί θα έμενε και πολύς κόσμος. αντίθετως όμως την κάνανε με ελαφρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η άποψη είναι όπως η κωλοτρυπίδα - ο καθένας έχει και μία! Το ότι την υπερασπίζεσαι μόνο με τον τρόπο που μου υποδεικνύεις ... δεν νομίζω ότι είναι σωστό..Έτσι και αλλιώς στα 15 χρόνια που αντιλαμβάνομαι τι μου γίνεται και που έχω κατέβει και σε πορείες γιατί νόμιζα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, είδα την αποτελεσματικότητά τους.Δεν δικαιολογούμαι και ούτε απολογούμε σε κανέναν... Και στο φινάλε, αν ήθελες κάπου να είσαι θα έπρεπε να ήσουν στο Σύνταγμα και όχι στο Μακεδονίας Θράκης ή όπου σας οδήγησαν να φωνάξετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Diafwnw. To susthma thelei na se kanei na skeftesai me sugkekrimeno tropo alla kai o ka8enas exei thn proswpikh tou eu8unh gia to epipedo ths skepshs toy. De zoume sth B.Korea. Enas Boreiokoreaths den exei peri8wrio na skeftetai. O Neoellhnas exei peri8wrio.. apla einai malakas. Kai epimenw oti to na ginei xamos xwris na suzhtame gia to ti tha ginei meta to xamo einai poliikh skepsh lukeiakou epipedou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @stam όχι, θα έπρεπε να είμαι στις βρυξέλλες, ή καλύτερα στον λ.οίκο...
    οι πορείες από μόνες τους δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές και αυτό σχολιάζω. από την άλλη όμως δεν βρίσκω καθόλου αποτελεσματικό το να παρακαλάω από το σύμπαν να συνομωτήσει για να κερδίσω κάτι.
    δεν σου υποδεικνύω τρόπο να υπερασπιστείς την άποψη σου. σου λέω να την υπερασπιστείς και όχι απλά να την έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννη η ντουντούκα είναι χρήσιμη σε τέτοιες καταστάσεις - το ποιος την κρατάει και τι λέει και πώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την οργή σου είναι επικίνδυνο. Συνφωνώ με τον αρχικό σχολιασμό σου.Και όσον αφορά την άποψη...εγώ προσωπικά δεν έχω καταλήξει αν έχω πια...εσύ πώς είσαι σίγουρος ότι έχεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ανώνυμο
    το σύστημα έχει κάνει τον κόσμο (μαζί και τον νεοέλληνα) μαλάκα και το περιθώριο σκέψης που του έχει αφήσει φτάνει στο "έχω άποψη (δηλαδή ψήφισα ΠΑΣΟΚ το '81) , δουλεία, δάνειο, υποθήκη, παιδιά, σκυλιά, γατιά και το καινούριο CD του Πλούταρχου, αρκεί"

    πολιτική σκέψη λυκειακού επιπέδου δηλαδή δεν είναι το "μας πάει γαμιόντας το ΔΝΤ, θα ψοφήσουμε όλοι, αλλά επειδή δεν ξέρω τι θα γίνει μετά ας κάτσω να σκεφτώ την άποψη μου...και που ξέρεις, ίσως ξανάρθουν οι μέρες του 2004..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @stam
    η ντουντούκα δεν εκμεταλλεύτηκε την οργή κανενός, αντίθετα εκμεταλλεύτηκε τον φόβο της μεγάλης μάζας του κόσμου που κατέβηκε στον δρόμο και τους πήρε και φύγανε, αντί να τους κρατήσει ψύχραιμους και ενωμένους που για μένα αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της.

    ωραία τα συνθήματα και τα happenings αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο ρόλος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και εγώ αυτό ακριβώς λέω. Αυτός είναι ο σκοπός της, γιαυτό και είπα αυτά για αυτόν που την κρατάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Allo prospa8w na sou pw. To na antistathoume xwris protash den exei nohma. De lew na mhn antidrasoume. Alla h ousia den einai sto oti prepei na ginei apla xamos. Exw varethei kosmo na suzhta to pote tha ginei xamos kai oxi to ti tha prepei na ginei politika twra.

    8a protimousa na dw ena keimeno protasewn para adeies protropes se antidrash.

    gia to an o neoellhnas mporei na exei apopsh, apla diafwnoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έχω διαβάσει 1.000.000 προτάσεις, από τον καζάκη μέχρι τον τελευταίο μπλόγκερ, αλλά από αντίδραση δεν έχω δει τίποτα.

    το να μαζευόμαστε και να κάνουμε μία βόλτα την τσιμισκή φωνάζοντας συνθήματα (που αυτοί που τα βγάλανε τα υπερασπιστήκανε με αίμα) και όταν φτάσει η ώρα που πραγματικά πρέπει να δείξουμε αν έχουμε δύναμη (ή όχι) να την κάνουμε (όλοι πλην των αναρχικών!) δεν μου φαίνεται σαν αντίδραση. τα γεγονότα της αθήνας δείχνουν πως αντιδρά ο κόσμος μαζικά στις επιθέσεις του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. PS. νεοέλληνες, νεόπλουτοι και προσφάτως νεόπτωχοι...όλοι πρέπει να διαλέξουν πλευρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @stam περί ντουντούκας: Γιάννης είπε...
    @stam δεν άρχισε κανένας πανικός, και αυτοί που με απογοητεύσαν περισσότερο δεν ήταν ο κόσμος, αλλά η ντουντούκα, αυτοί που κρατούσαν τα πανό, η περιφρούρηση κτλ αν μένανε αυτοί θα έμενε και πολύς κόσμος. αντίθετως όμως την κάνανε με ελαφρά.
    19 Οκτωβρίου 2011 7:38 μ.μ.

    αν έμενε η ντουντούκα θα έμενε πολύς κόσμος, όχι όλοι, ούτε ίσως να "κερδίζαμε", αλλά τουλάχιστον θα μας υπολόγιζαν περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά, οι από πάνω σχολιαστές τι περιμένουν για να διαμορφώσουν επιτέλους "άποψη"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανώνυμος: Η άποψη σαν έννοια είναι σχετική. Γνώση και συμπεράσματα από αυτά που έχουν συμβεί, υπάρχουν και έχουν βγει από όλους και μαλίστα μπορεί να συμφωνούμε και όλοι μεταξύ μας. Θέση για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταη , πώς υπερασπίζεσαι τα δίκια σου, πώς αλλάζεις νοοτροπία, είναι πολύ αφελές να νομίζεις ότι έχεις. Για μένα ο συνδυασμός των δύο είναι αυτ΄'ο που αποκαλώ θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @stam "Θέση για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταη , πώς υπερασπίζεσαι τα δίκια σου, πώς αλλάζεις νοοτροπία, είναι πολύ αφελές να νομίζεις ότι έχεις. Για μένα ο συνδυασμός των δύο είναι αυτ΄'ο που αποκαλώ θέση."

    αφελές;;;;; το αντίθετο θα έλεγα πως είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατσε ρε Γιάννη, πώς νομίζεις ότι έχεις άποψη για αυτό, είσαι σίγουρος ότι έχεις σκεφτεί όλες τις παραμέτρους για να "σώσεις την χώρα σου"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. έχω την θέση πως το συγκεκριμένο σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί επειδή αυτό μας έχει οδηγήσει εδώ.

    δεν πιστεύω πως πρέπει να σωθεί κάποια χώρα, αν σωθεί η δικιά μας χώρα τώρα, κάποια άλλη σε λίγα χρόνια δεν θα σωθεί και αυτό θα συνεχίζει να υφίσταται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνά σε αυτό, αλλά το τι πρέπει να γίνει από κει και πέρα ειναί αυτό που με ενδιαφέρει και δεν ακούω από κανένα και αυτό λέω ότι δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Συυχώρεσέ με αλλα στον γραπ΄το λόγο δεν τα πάω τόσο καλά όσο στον προφορικό και κάθε φορά μάλλον δεν καταλαβαίνεις ακριβώς αυτό που θέλω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δες τι πανικός έχει συμβεί μέχρι σήμερα, τεράστιος αριθμός διαδηλωτών, ένας άνθρωπος πέθανε και σε λίγες ώρες, ό,τι και να συμβεί το γαμήσι θα είναι αυτό που περιμέναμε και δύο μέρες πριν. Θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν θα αλλάξει τίποτα με παθητική στάση, εκλογές και ειρηνικές μαζώξεις. απόδειξη είναι το πόσο χαίρονται και προβάλουν όλες αυτές τις καταστάσεις τα ΜΜΕ. η σύγκρουση είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ρε σταμ, το ότι τα ΚΝΑΤ παίζουν το ρόλο των ΜΑΤ, το ότι οι διαδηλώσεις πνίγονται στο χημικό ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ (ανεξάρτητα με κουκούλες και λοιπές μλκιες), το ότι ο άνθρωπος πέθανε από ανακοπή που προήλθε από τα χημικά, το ότι το ότι το ότι...όλα αυτά δεν αφήνουν περιθώριο, την άλλη φορά η διαδήλωση πρέπει να είναι μεγαλύτερη, πιο δυναμική και κάποια μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποιος μίλησε για ειρηνικές μαζώξεις και εκλογές? Συμφωνώ με την σύγκρουση, αρκεί να είναι στοχευμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή