Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

God is in the T.V.

Όταν ανοίγει την τηλεόραση (γιατί να το κάνεις αυτό αν δεν έχει champions league?) και «βολτάρει» ανάμεσα στα κανάλια, που είναι και πολλά πλέον, ο θεατής συναντά διάφορες μορφές ζωής, που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι σημαντικοί, πρότυπα, άνθρωποι της τέχνης, ότι αξίζουν την προσοχή μας, τον θαυμασμό μας και τα λεφτά μας σε κάποιες περιπτώσεις. Ότι τα παιδιά θα είναι κατόρθωμα να φτάσουν τα επιτεύγματα τους, να τους θαυμάζουν, να τους ζητούν αυτόγραφα, φωτογραφίες, να γαμηθούν μαζί τους, να μαθαίνουν τις απόψεις τους, να ταυτίζονται και να τους έχουν πρότυπα, είδωλα.

  1. μαχαιρίτσας, παπακωνσταντίνου (και πολλοί άλλοι που αδικούνται επειδή δεν αναφέρονται) είναι πρότυπα «Καλλιτεχνών». Τα τελευταίο σουξέ που κάνανε είναι: «έλα ψυχούλα μου, έλα καρδούλα μου» και «το παιχνίδι παίζεται, παίζεται ακόμα».  Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Ρ Γ Η Μ Α Τ Α, έτοιμοι για το hall of fame, grammy, Oscar, χρυσές σφαίρες, ασημένιες σφαίρες, τρελές σφαίρες, για την λεωφόρο της δόξας, για το μουσείο της ακρόπολης, το μουσείο πολιτισμού, σύγχρονης τέχνης και κέρινα ομοιώματα. Την ίδια μέρα!

  2. Ο νίκος μίχας, ο ντράμμερ κουβατσέας και ο νίβο είναι τα ροκ πρότυπα της εποχής μας. Ο πρώτος “το ζει αληθινά” αφού “αποφοίτησε” από την ακαδημία του Fame Story*, ο άλλος είναι ο ντράμμερ της άννας -απόλυτης- βίσση κατά καιρούς κάνει περίεργα κουρέματα και έχει και τατουάζ!!! Ο νίβο θέλει να γυρίσει στα παλιά, θέλει την παλιά του γειτονιά και γυναίκες τριγύρω πολλές, αλλά ταυτόχρονα τα χώνει και στους υπουργούς γιατί έχει θυμό! Yo μαδαφακα Yo!

    * στην ακαδημία (εμετός) οι κριτές, οι δάσκαλοι ήταν και αυτοί τα πλέον ροκ άτομα εννοείται!

  3. Οι δημοσιογράφοι που πλασάρονται ως αδέκαστοι, δεν χαρίζουν κάστανα, αποκαλύπτουν και κάνουν ρεπορτάζ αμερόληπτοι, μας λένε τις πληροφορίες που συλλέγουν από αξιόπιστες πηγές είναι οι καψής, πρετεντέρης κτλ… όμως είμαι άδικος, υπάρχουν και οι εναλλακτικές ειδήσεις του star, που αντί για διαφημίσεις ανάμεσα στο ρεπορτάζ για τα φορέματα της βανδή θα μας πληροφορήσουν πως το ΦΠΑ θα πάει 67% από δευτέρα. Μετά, επειδή η είδηση είναι σκληρή και θα μας κάτσει στο λαιμό, θα συνεχίσει να μας λέει για το πως οι νέοι διασκεδάζουν στην μύκονο!

  4. Σάτιρα και επαναστατικό λόγο αρθρώνουν οι ράδιο αρβύλα έχοντας στο πλάι τους τις γυναίκες της επανάστασης, που προτάσσοντας τα στήθη τους… παρουσιάζονται έτοιμες να πάρουν τα βουνά, να βγουν στο αντάρτικο, να οπλιστούν με θάρρος και να ξεχυθούν σε πορείες και να συγκρουστούν με τα ματ… για μια τσάντα Louis Vuitton. Ο λάκης μας έχει πνίξει στα ανέκδοτα με την κλανιά, την σάτιρα στον ψωμιάδη (λες και χρειάζεται κάτι παραπάνω...) ενώ ανάμεσα σε αυτά μας λέει και 2-3 τσιτάτα για τον αγώνα, 1-2 συγκινητικές ατάκες συμπληρώνουν το μενού. Το τσίπουρο ρέει άφθονο (οι καμικάζι ιάπωνες μαστουρωμένοι ήταν, οι έλληνες επαναστάτες γιατί να μην είναι σε εύθυμη κατάσταση;) και με την συντροφιά τραγουδιστών όπως ο Χατζηγιάννης, που έχει αφιερώσει την ζωή του στον αγώνα, αφού πηγαίνει και στα πάρτυ της ΔΑΠ με σκοπό να ρίξει το κάστρο του καπιταλισμού εκ των έσω, εμψυχώνει τον λαό φωνάζοντας «χέρια ψηλά» και άλλα τέτοια ξεσηκωτικά.

  5. Τα καλά παιδιά αυτή την περίοδο έχουμε αποφασίσει να είναι ο γρηγόρης αρναούτογλου και ο γιάννης πλούταρχος. Ο μεν πρώτος είναι περιζήτητος γαμπρός, κολλητός με τα παιδιά της επανάστασης (ράδιο αρβύλα, βλέπε 4.), με τρομερή αίσθηση του χιούμορ, εκλεπτυσμένος σε σημείο να τον ζηλεύει ο ζαμπούνης και πολλές πριγκίπισσες να βλαστημούν που δεν έχει τίτλο ώστε να μπορούν να τον παντρευτούν, να κάνουν τα παιδιά του και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Ο άλλος, οικογενειάρχης, πολλά παιδιά, πολλά σουξέ, πολλοί χρυσοί δίσκοι, πολύς κόσμος στα μαγαζιά που δουλεύει, πολλά λουλούδια, πολύ καλοσύνη και πολύ κάρβουνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου